nieuws

Foodmarkt van 2.000 m2 onder oud postkantoor Utrecht

regios

Foodmarkt van 2.000 m2 onder oud postkantoor Utrecht

Het voormalige postkantoor aan de Neude in Utrecht krijgt waarschijnlijk een foodmarkt-concept van 2.000 m2 in het souterrain. De mogelijke exploitant is bezig met een haalbaarheidsonderzoek.

Dat laat eigenaar ASR Vastgoed Vermogensbeheer aan Vastgoedmarkt weten. ‘We onderhandelen exclusief met één partij die er een foodmarkt-achtig concept in de kelder wil realiseren. Er is ruimte voor een foodmarkt van 2.000 m2’, aldus ASR-woordvoerder Daan Wentholt. De naam van deze Nederlandse partij wil hij nog niet noemen. Eerder had ASR al laten weten dat er een versmarkt zou komen. Deze zomer sloot de vermogensbeheerder een huurcontract met Bibliotheek Utrecht voor 9.000 m2 op de begane grond, inclusief een café en brasserie.

ASR Vastgoed Ontwikkeling start de transformatie van het voormalige postkantoor eind 2016. ‘De huidige huurder KPN vertrekt ruim daarvoor. Eind 2017, begin 2018 verwachten we het project dan op te leveren’, aldus Wentholt. In de kelder komt ook een fietsenstalling. In de plint van het postkantoor komen extra winkels. ‘We realiseren hier extra winkelruimte, in totaal ongeveer 3.500 m2.  De verhuur begint zodra het ontwerp gereed is. We mikken hierbij vooral op moderetailers.’

Reageer op dit artikel