nieuws

Fiod neemt vastgoedbeleggers Bakker op de korrel

regios

Het Openbaar Ministerie is een onderzoek begonnen naar mogelijke belastingontduiking door de Amsterdamse vastgoedbeleggers Peter en Mark Bakker.

Fiod neemt vastgoedbeleggers Bakker op de korrel

Dat meldt het Financieele Dagblad op gezag van een woordvoerder van het Functioneel Parket. De Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (Fiod) viel in november binnen in twee woningen van de broers aan de Amstel om bewijsmateriaal te verzamelen.

De zaak draait volgens het Functioneel Parket om de waardering van een vastgoedobject. Een te lage waardering duidt volgens fiscalisten op het ontduiken van overdrachtsbelasting. Vaak gebeurt dit bij transacties tussen aan elkaar gelieerde partijen. Het voordeel van te lage overdrachtsbelasting wordt dan onderling verdeeld.

De gebroeders Bakker bezitten via hun vastgoedonderneming Overvast panden in onder meer de P.C. Hooftstraat en de De Lairessestraat. Volgens gegevens bij de Kamer van Koophandel heeft Overvast voor 104 miljoen euro aan bezittingen. Het eigen vermogen bedraagt 30 miljoen euro, aldus het Financieele Dagblad.

Reageer op dit artikel