nieuws

British School Amsterdam in oude gevangenis

regios

Het voormalige huis van bewaring in Amsterdam-Zuid wordt herbestemd tot schoolgebouw van de British School of Amsterdam. Nu worden er nog vluchtelingen opgevangen.

British School Amsterdam in oude gevangenis

Dat schrijft het Parool. De British School of Amsterdam is nu verspreid over drie locaties in Zuid. In 2018 of 2019 moeten 900 leerlingen van de British School in het dan volledig gerenoveerde gebouw aan Havenstraat 6 zijn gehuisvest. In het complex worden nu 180 voornamelijk Syrische vluchtelingen opgevangen. Het gebouw met een oppervlakte van 10.800 m2 uit 1890 is volgens het Kadaster nog eigendom van het Rijksvastgoedbedrijf. Het ligt voor de hand dat de Britse school het pand zelf koopt.

De asielzoekers moeten voor de zomer van 2016 het pand verlaten. Mogelijk verhuizen ze naar twee nieuwe locaties die Amsterdam onlangs bekendmaakte. Zo is er plaats voor 400 asielzoekers in het voormalige Calvijn met Junior College aan de Schipluidenlaan in Nieuw-West en kunnen 350 asielzoekers terecht in voormalig woonzorgcentrum Groenhof aan de Marnixstraat in het centrum. Andere gebouwen sluiten echter ook hun deuren. Zo sluit de noodopvang in een voormalig kantoorpand aan de Haaksbergweg in Zuidoost begin volgend jaar en wordt het aantal plekken op de Flierbosdreef afgebouwd naar maximaal 350.

Reageer op dit artikel