nieuws

BPD dreigt Deventer met schadeclaim

regios

Woningontwikkelaar BPD stelt in een brief aan de gemeenteraad van Deventer dat extra kosten van vertraging bij nieuwbouw in de wijk Steenbrugge op de gemeente zullen worden verhaald, schrijft De Stentor.

De gemeenteraad buigt zich over het verzoek van woningcorporatie Ieder1 om de 130 sociale huurwoningen in de wijk Steenbrugge toch te voorzien van een gasaansluiting. Eerder vroeg de corporatie de ontwikkelaar uitdrukkelijk dit niet te doen.

Directeur Frans Holleman van BPD schrijft in de brief dat terugkomen op die afspraak gevolgen kan hebben. Als de aanleg van gasleidingen de bouw vertraagt of er in 2016 niet voldoende huizen kunnen worden gebouwd, verhaalt BPD die schade op de gemeente.

Ieder1 bedacht zich omdat woningen zonder gasaansluiting duurdere voorzieningen vergen, zonder dat de extra kosten op de huurders kunnen worden verhaald.

Reageer op dit artikel