nieuws

Bouw 350 appartementen Strijp-S Eindhoven begint

regios

In Eindhoven begint de bouw van 350 woningen in drie appartementengebouwen. De woningen komen op het oude Philipsterrein Strijp-S.

Bouw 350 appartementen Strijp-S Eindhoven begint

Investeerders Reggeborgh (Blok 59 en 63), Bouwinvest (Blok 61) en 54 individuele kopers worden eigenaar van de appartementen. De bouw is in handen van VolkerWessels-onderneming Stam + De Koning Bouw.

De gebouwen zijn 25 meter (Blok 61 en 63) en 70 meter (Blok 59) hoog. Het gaat om 54 koopwoningen, die inmiddels zijn verkocht, en huurwoningen met prijzen tussen de 700 en 950 euro. De 350 appartementen zijn tussen de 40 en 80 m2 groot en zelf in te delen door de bewoners. De woningen hebben hoge plafonds van 3,20 meter die het industriële karakter versterken. In de gebouwen zijn verschillende plekken waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

De plint van de appartementengebouwen bestaat uit een fitnesscentrum en commerciële ruimten. Bijzonder is dat bewoners mee kunnen beslissen over welke ondernemingen zich daar vestigen. Als de invulling aansluit bij het gedachtegoed van Strijp-S, hoeft er geen huur maar alleen energiegebruik betaald te worden. Naast de appartementengebouwen wordt er ook een parkeergarage van vijf lagen gebouwd.

Strijp-S is het creatieve en culturele hart van Eindhoven met een mix aan functies als wonen, werken, winkelen, horeca en cultuur. De gebiedsontwikkeling wordt uitgevoerd door een samenwerkingsverband van de gemeente Eindhoven en VolkerWessels.

Reageer op dit artikel