nieuws

Begin bouw winkelcentrum Schuytgraaf in Arnhem

regios

Op donderdag 17 december 2015 gaf wethouder Gerrie Elfrink van de gemeente Arnhem het officiële startsein voor de bouw van wijkwinkelcentrum Schuytgraaf in Arnhem.

Begin bouw winkelcentrum Schuytgraaf in Arnhem

Het winkelcentrum wordt het centrale ontmoetingspunt in de gelijknamige wijk in Arnhem-Zuid, met ongeveer 6.000 m2 winkels, horeca en diensten, 64 sociale huurappartementen boven de winkels en parkeerplaatsen. Mede dankzij de samenwerking met de drie Arnhemse woningcorporaties wordt de bouw van het winkelcentrum nu werkelijkheid. In het voorjaar van 2017 worden de winkels en woningen in gebruik genomen.

Het winkelcentrum wordt een mix van ketens en lokale ondernemers. Inmiddels zijn Albert Heijn, Gall & Gall, Etos, Zeeman, Domino’s Pizza, Kwalitaria, Délifrance, alsmede Bakkerij ’t Grofje, Ami Kappers, Strijbosch Thunnissen Makelaars en Bloemist Jan Fleur gecontracteerd. Hiermee is nu al 70 procent van de totale winkeloppervlakte verhuurd.

De woningcorporaties Portaal, Vivare en Volkshuisvesting Arnhem zorgen voor 64 betaalbare woningen boven het winkelcentrum. Portaal en Vivare realiseren 44 driekamerappartementen en Volkshuisvesting Arnhem realiseert twintig eengezinswoningen.Multi Netherlands is in samenwerking met KWP en BPD verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de winkels en Veluwezoom Verkerk Bouw is de aannemer voor het gehele project. TT Design, het in-house ontwerpbureau van Multi is verantwoordelijk voor het planconcept en Geesink Weusten Architecten uit Arnhem voor het ontwerp van het winkelcentrum.

Multi blijft na oplevering eigenaar van de winkels en voegt deze toe aan haar portefeuille van zeventien winkelcentra in Nederland. De woningcorporaties Portaal, Vivare en Volkshuisvesting Arnhem worden eigenaar van de woningen. Multi verhuurt de winkels in samenwerking met Strijbosch Thunnissen Makelaars en de woningbouwcorporaties Volkshuisvesting Arnhem, Portaal en Vivare verhuren de woningen in 2017 via www.entree.nu. De gemeente Arnhem draagt zorg voor de inrichting van de openbare ruimte.

Het winkelcentrum komt op loopafstand van NS-station Arnhem-Zuid en naast het nieuwe multifunctionele centrum Omnibus, waar onder andere drie basisscholen gevestigd zijn.

Reageer op dit artikel