nieuws

Amvest begint met bouw in Cruquiusgebied Amsterdam

regios

Thijs Reuten, portefeuillehouder Stadsdeel Oost van Amsterdam, en Wienke Bodewes, algemeen directeur Amvest, hebben op 30 november het startschot gegeven voor de bouw in het Cruquiusgebied in Amsterdam.

Amvest begint met bouw in Cruquiusgebied Amsterdam

De herontwikkeling van het bedrijventerrein tot een levendig woon- en werkgebied begint met ruim 200 woningen en ongeveer 3.500 m2 bedrijvigheid. Begonnen wordt met twee L-vormige gebouwen. In deze gebouwen komen rond een binnentuin 116 huurappartementen. Op de begane grond is naast wonen ook plaats voor bedrijvigheid.

Naar verwachting begin volgend jaar begint de bouw van drie gebouwen. Een ruim en licht appartementengebouw aan het water met 44 koopappartementen en bedrijfsruimten. Daarnaast komt het nieuwe kantoorgebouw voor Amvest, ontworpen door het Amerikaanse architectenbureau Rietveld Architects. Achter deze beide gebouwen komt een woongebouw met 42 huurwoningen en bedrijfsruimte in de plint. Aannemer van de vijf gebouwen is Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen.

De 158 vrijesector-huurappartementen en zeven bedrijfsruimten worden afgenomen door Amvest Investment Management  ten behoeve van het Amvest Residential Core Fund. Het eerste gebouw wordt begin 2017 opgeleverd.

Reageer op dit artikel