nieuws

Amrâth opent hotel in Utrecht

regios

Amrâth wil in 2018 een luxe viersterrenhotel openen aan het Jaarbeursplein in Utrecht.

Amrâth opent hotel in Utrecht

De keten tekende daartoe op 27 november een grondverkoopovereenkomst met de gemeente Utrecht. Het project omvat 275 hotelkamers en ongeveer 350 appartementen in een toren van bijna negentig meter met een oppervlakte van 52.000 m2. Voor het ontwerp is het Amsterdamse architectenbureau Tangram Architecten geselecteerd. VKZ uit Bilthoven begeleidt de ontwikkeling namens Amrâth Hotels. De bouw moet beginnen in het voorjaar van 2018. Naar verwachting vindt de oplevering medio 2020 plaats.

De onderste zeven verdiepingen zijn voor het Jaarbeurshotel met restaurants, een bar, zalen, een fitnessruimte en mogelijk een wellnesscentrum en hotelshops. De appartementen komen in de 22 lagen boven het hotel en moeten vallen in de segmenten koop en huur. Gedacht wordt aan studio’s, appartementen en penthouses.

Reageer op dit artikel