nieuws

Zara trekt mogelijk in bij V&D Leeuwarden

regios

De Spaanse moderetailer Zara trekt in bij de vestiging van Vroom & Dreesmann in Leeuwarden, meldt de Leeuwarder Courant op basis van plannen van winkeleigenaar CBRE Global Investors.

Zara trekt mogelijk in bij V&D Leeuwarden

Het pand van Vroom & Dreesmann aan de Nieuwestad wordt volgens de krant in tweeën gedeeld. CBRE Global Investors, eigenaar van het pand, heeft plannen hiervoor ingediend bij de gemeente. Een woordvoerder van Zara Nederland zegt dat het besluit nog niet is genomen. Het is hooguit ‘een voornemen’.

V&D is druk bezig zijn warenhuizen opnieuw in te richten. Een deel van de in totaal 600.000 m2 in de 62 warenhuizen stoot V&D af aan de winkeleigenaren, die de ruimte verhuren aan andere retailers. Naar verluidt zijn Primark en H&M kandidaten om in te trekken in de V&D-panden van IEF Capital, gelegen op toplocaties in de grootste steden.  

Met driekwart van de verhuurders heeft V&D hierover een definitief akkoord gesloten, met de andere eigenaren lopen de onderhandelingen nog. Zowel V&D als de winkeleigenaren willen nog geen details geven over de uitwerking van de herinrichting van de V&D-warenhuizen.

Reageer op dit artikel