nieuws

Vastgoed Belang: splitsen nu het nog kan

regios

Vastgoed Belang roept huiseigenaren op nog dit jaar bij de gemeente Utrecht vergunningen aan te vragen om woningen te verbouwen tot studentenhuizen, schrijft het AD.

Vastgoed Belang: splitsen nu het nog kan

Na veel bewonersklachten scherpt de gemeente per 1 januari de eisen voor woningsplitsing aan. Vanaf 2016 wordt het lastiger en minder lucratief een omzettings- of splitsingsvergunning aan te vragen, vreest de organisatie. Beide vergunningen zijn nodig om een huis met een Woz-waarde tot 305.000 euro te verbouwen tot studentenpand.

Vanaf 1 januari 2016 toetst Utrecht alle aanvragen – ook voor duurdere panden – op leefbaarheid: zijn er niet te veel studentenhuizen in een buurt? Bovendien moeten de kamers of studio’s een minimale oppervlakte hebben van respectievelijk 24 en 50 m2. Ook moeten de kamers goed worden geïsoleerd.

Reageer op dit artikel