nieuws

Utrecht werkt per wijk aan klimaatneutrale stad

regios

Utrecht werkt de komende jaren per wijk nauw samen met onder andere bewoners, energieleveranciers, vastgoedeigenaren, netbeheerders en kennisinstellingen aan een klimaatneutrale stad.

Utrecht werkt per wijk aan klimaatneutrale stad

De door het Utrechtse college vastgestelde Utrechtse Energieagenda’s geven een beeld van de inzet van de gemeente en de betrokken partijen en de acties en resultaten die nodig zijn om de energietransitie in Utrechtse wijken te versnellen.

Een klimaatneutraal Utrecht is alleen mogelijk als partijen in de stad samen optrekken. ‘Door bundeling van onze krachten met die van onze 330.000 bewoners en 33.000 bedrijven kunnen we komende jaren doorbraken forceren naar een gezonde toekomst voor onze stad en het uitvoeren van het plan van de 165 deelnemers aan de stadsgesprekken’, aldus wethouder Lot van Hooijdonk (Milieu).

De Utrechtse Energieagenda’s zijn de concrete uitwerking van het energieplan, dat 165 Utrechters bij de stadsgesprekken dit voorjaar opstelden. Utrecht heeft de ambitie om in 2030 klimaatneutraal te zijn. 

Reageer op dit artikel