nieuws

Transformatie van kantoor naar woningen in Hoofddorp

regios

De gemeente Haarlemmermeer en AM tekenden overeenkomsten voor transformatie van De Beukse Poort.

Transformatie van kantoor naar woningen in Hoofddorp

Met het ondertekenen van een koop- en anterieure overeenkomst door wethouder Tom Horn (Wonen) en directeur Frank Klomp van AM Noordwest zetten partijen een stap richting de transformatie van de locatie Kruisweg 855-859 in Hoofddorp. Onder de projectnaam De Beukse Poort gaat gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM op deze locatie 28 woningen ontwikkelen. De ondertekening volgt op een in 2012 aangegane samenwerking die de verwerving van de locatie destijds mogelijk maakte. De Beukse Poort zal de geschiedenis ingaan als de eerste transformatie in Haarlemmermeer van een voormalig kantoorpand naar woningen. 

De Beukse Poort omvat 28 grondgebonden woningen, waarvan twaalf herenhuizen en zestien stadswoningen. De woningen variëren in prijs van 263.000 tot 358.000 euro v.o.n. Al vroeg in het proces heeft AM contact gezocht met geïnteresseerden waardoor het plan is afgestemd op de wensen van de klanten. Alle woningen zijn verkocht dan wel gereserveerd. Nog dit jaar wordt begonnen met de sanering en sloop van het pand aan de Kruisweg. De oplevering van de eerste woningen staat gepland voor het vierde kwartaal van 2016.

Reageer op dit artikel