nieuws

Transformatie kantoren Nieuwegein naar 87 woningen

regios

Herontwikkelaar Local en ontwikkel- en bouwbedrijf Trebbe transformeren het 7.000 m2 grote kantorencomplex Villawal in Nieuwegein naar 87 woningen.

Transformatie kantoren Nieuwegein naar 87 woningen

De herbouw is op 6 november begonnen. Dit project Merwedehof krijgt 87 appartementen met ondergelegen parkeergarage. Woonstichting Jutphaas neemt 41 huurwoningen af. Bijna alle 56 koopwoningen zijn verkocht aan particulieren.

Gemeente Nieuwegein, Local en Trebbe hebben intensief samengewerkt om deze transformatie mogelijk te maken. Daardoor is het project binnen anderhalf jaar aangekocht, ontwikkeld, verkocht en in aanbouw genomen. De gemeente geeft hoge prioriteit aan het aanpakken van de leegstand van kantoren.

Met deze transformatie voorzien Local en Trebbe niet alleen in het oplossen van de leegstand, maar komen zij ook tegemoet aan de vraag naar betaalbare woningen in de gemeente. De woningen variëren van 45 m2 tot 70 m2 GBO. Verwachting is dat de eerste woningen van Merwedehof op 1 juli 2016 opgeleverd zullen gaan worden.

Reageer op dit artikel