nieuws

Somerset Real Estate ontwikkelt datacenter

regios

Somerset Real Estate is begonnen met de ontwikkeling van een datacenter voor Interxion op Schiphol Logistics Park. Dit project wordt gerealiseerd op AMS ZONE 004, een kavel van 2,73 hectare.

Somerset Real Estate ontwikkelt datacenter

Het nieuw te ontwikkelen gebouw heeft een omvang van ongeveer 12.000 m2, bestemd voor kantoren, technische ruimtes en 8.000 m2 datacentervloer. Dit wordt het achtste datacenter van Interxion in de regio Amsterdam. Interxion is van oorsprong een Nederlands bedrijf dat met veertig datacenters in elf landen is uitgegroeid tot een toonaangevende speler in Europa. Het is het eerste datacenter dat Interxion in deze regio bouwt op een nieuwe locatie. Tot nu toe zijn zij steeds uitgegaan van de verbouw van bestaande logistieke panden. Somerset is inmiddels begonnen met de werkzaamheden en de verwachting is dat het gebouw medio juli 2016 in gebruik wordt genomen.

Somerset Real Estate is een private vastgoedontwikkelaar en -belegger op het gebied van bedrijfsmatig en logistiek vastgoed op multimodale locaties in Nederland en heeft de afgelopen jaren ongeveer 400.000 m2 logistiek vastgoed ontwikkeld.

Reageer op dit artikel