nieuws

Selectie woontoren Amstelkwartier begint

regios

Amsterdam begint de selectieprocedure voor blok 1 in het Amstelkwartier. Gezocht wordt een partij die een woontoren op de hoek Spaklerweg / Korte Ouderkerkerdijk ontwikkelt, realiseert en financiert.

Het gaat om maximaal negentig woningen en bijbehorende parkeerplaatsen met een totale bruto vloeroppervlakte van 13.600 m2. Het moet het visitekaartje van het Amstelkwartier worden. Daar moeten de komende jaren ruim 3.000 woningen verrijzen. 

Bij de voorselectie voor de woontoren kijkt de gemeente naar referentieprojecten, organisatieprofiel, ervaring en de projectomschrijving. Maximaal tien partijen mogen hun plannen mondeling toelichten. Selectiecriteria zijn ontwerp, prijs/kwaliteitverhouding en duurzaamheid volgens de criteria van Breeam. Met de inschrijver met de beste score wordt in juli 2016 een optieovereenkomst ondertekend. 

Reageer op dit artikel