nieuws

Rotterdamse binnenstad zit in de lift

regios

Het gaat goed met de Binnenstad van Rotterdam. in 2015 vindt 76 procent van de Rotterdammers de Binnenstad aantrekkelijk, terwijl dat in 2013 nog 66 procent was.

Het aantal bezoekers, bewoners en werkenden stijgt nog steeds. Ook op andere terreinen, zoals de kwaliteit van de openbare ruimte, de leefbaarheid en de bereikbaarheid, zijn positieve scores te zien. Het rapportcijfer van Rotterdammers voor de Binnenstad als geheel is licht gestegen van een 7 naar 7,1. Vooral het gebied rond Rotterdam Centraal wordt hoog gewaardeerd met een 7,7. Dit was in 2013 een 6,3. Dat blijkt uit de Binnenstadsmonitor 2015 dinsdag 24 november op het Binnenstadssymposium 2015 is gepresenteerd.

Het aantal inwoners in de Binnenstad is in de afgelopen 5 jaar met 10 procent gestegen; dat is twee maal zoveel als de bevolkingsstijging in Rotterdam als geheel in deze periode. Tussen 2012 en 2014 is het aantal bezoekers van attracties in de Binnenstad, zoals Spido, de Euromast en Miniworld, gestegen tot bijna 1 miljoen bezoekers. De werkgelegenheid in de Binnenstad is de afgelopen 5 jaar met 4 procent gestegen, terwijl de werkgelegenheid in heel Rotterdam in diezelfde periode met 5 procent is gedaal

Reageer op dit artikel