nieuws

Portaal en BAM voltooien NOM-woningen

regios

Bouwer BAM levert deze maand in opdracht van woningcorporatie Portaal 39 nul-op-de-meter-woningen (NOM-woningen) op in Soesterberg.

Portaal en BAM voltooien NOM-woningen

Het project maakt deel uit van het landelijke initiatief De Stroomversnelling. Eerder heeft BAM voor Portaal in Soesterberg al 42 woningen getransformeerd naar NOM-woningen.

De Stroomversnelling is een convenant tussen bouwers, woningcorporaties en overheid dat uiteindelijk moet leiden tot de renovatie van 111.000 sociale huurwoningen zonder kostenverhoging voor de huurders. Veel woningen uit de jaren vijftig, zestig en zeventig zijn koud, vochtig en tochtig. De isolatie en ventilatie zijn slecht en installaties vaak verouderd. De installaties in een NOM-woning zorgen ervoor dat er (over het jaar gezien) net zoveel duurzame energie wordt opwekt als er normaliter wordt verbruikt.

Reageer op dit artikel