nieuws

Ondernemersfonds om Bredase binnenstad te versterken

regios

De binnenstad van Breda krijgt vanaf 1 januari 2016 een ondernemersfonds met als doel door intensieve samenwerking de binnenstad aantrekkelijker en economisch sterker te maken.

Ondernemersfonds om Bredase binnenstad te versterken

Dat heeft de Stichting Bredaas Ondernemersfonds bekend gemaakt. Om het ondernemersfonds mogelijk te maken voert Breda vanaf 2016 een reclamebelasting voor de binnenstad in. Met deze inkomsten kunnen ondernemers rechtstreeks investeren in activiteiten, uitstraling en promotie van de binnenstad. De hoogte van de reclamebelasting wordt vastgesteld op basis van de Woz-waarde van een pand. De gemeenteraad neemt hierover op 3 december een besluit.

Naast het geld in het ondernemersfonds investeert de gemeente in de periode 2015-2018 jaarlijks een bedrag van 600.000 euro in de binnenstad voor promotie, inrichting van de openbare ruimte en het organiseren van activiteiten zoals Serious Request. Deze investeringen komen bovenop de reguliere taken van de gemeente.

Een volgende stap in de samenwerking in de binnenstad is het vormen van een Centrum Management Organisatie, dat een bijdrage moet leveren aan ontwikkelingen op het gebied van leegstand, mobiliteit en stadspromotie. Het toekomstig centrummanagement heeft hiervoor nauw contact met bewoners, ondernemers, het Toeristisch Fonds, de creatieve, culturele en evenementensector en andere betrokken partijen.

Reageer op dit artikel