nieuws

Meer geld voor wonen boven winkels Leiden

regios

De stimuleringsregeling Wonen boven Winkels in Leiden krijgt een miljoen euro extra.

Meer geld voor wonen boven winkels Leiden

Veel etages boven winkels en bedrijfsruimten in de binnenstad van Leiden staan leeg en worden soms slecht onderhouden. Met de stimuleringsregeling Wonen boven Winkels wil de gemeente stimuleren dat deze etages worden bewoond. Dit zorgt voor meer woonruimte en draagt bij aan het behoud van de monumentale binnenstad. Eind 2011 is de stimuleringsregeling Wonen boven Winkels vastgesteld door de gemeenteraad. Met deze regeling zijn inmiddels 42 woningen gerealiseerd en 40 woningen in voorbereiding. Het college van burgemeester en wethouders is blij met dit resultaat en stelt de raad voor het overgebleven budget voor het project uit te breiden met 1 miljoen euro zodat dit project kan worden voortgezet tot eind 2017. 

Reageer op dit artikel