nieuws

Lagere huur voor 16.500 nieuwe huurders

regios

Woonstad Rotterdam vraagt met ingang van 1 januari 2016 een lagere huur aan nieuwe huurders van 16.500 woningen, ongeveer een derde van het totale woningbezit van de Rotterdamse corporatie.

Lagere huur voor 16.500 nieuwe huurders

Vanaf volgend jaar gelden nieuwe criteria voor het toewijzen van sociale huurwoningen, waardoor woningzoekenden een woning krijgen toegewezen met een huur die beter aansluit op hun inkomen. Dit wordt ‘passend toewijzen’ genoemd.

Passend toewijzen komt voort uit de nieuwe Woningwet die op 1 juli van dit jaar is ingegaan. Deze maatregel moet voorkomen dat huishoudens met de laagste inkomens terechtkomen in te dure woningen, en als gevolg daarvan betalingsproblemen kunnen krijgen.

Om te voorkomen dat voor deze huishoudens de keuzemogelijkheden minder worden en de wachttijd toeneemt, vergroot Woonstad Rotterdam het aantal passende woningen voor deze doelgroep. De verlaging voor nieuwe huurders is gemiddeld 70 euro per maand.

Reageer op dit artikel