nieuws

Groen licht voor 10.000 extra woningen Sloterdijk

regios

Er mogen 10.000 woningen bijkomen in het Amsterdamse gebied Sloterdijk. Dat hebben metropoolregio Amsterdam en het Rijk afgesproken.

Groen licht voor 10.000 extra woningen Sloterdijk
Amsterdam_Sloterdijk-satelliet

Om de omgeving aantrekkelijker te maken gaat de maximumsnelheid van de N200/Haarlemmerweg omlaag naar 50 kilometer per uur en wordt de openbare ruimte toegankelijker. De koppeling met de bestaande stad moet sterker worden door verbetering van de noord-zuidroutes voor langzaam verkeer. Station Sloterdijk moet beter aansluiten op zijn omgeving en het openbaarvervoerknooppunt moet beter bereikbaar worden. Er komt bovendien een studie naar mogelijke woningbouw op het opstelterrein van de treinen ter hoogte van de Zaanstraat.

‘Hierdoor kunnen in een groter gebied meer en aantrekkelijkere woningen gerealiseerd worden en wordt de koppeling gemaakt tussen Slotermeer en Sloterdijk-centrum’, aldus wethouder Van der Burg. ‘Door de aanpak van de barrièrewerking van de Haarlemmerweg kan de stad Amsterdam verder groeien.’ De complete en gedetailleerde set afspraken over Amsterdam Sloterdijk ligt nu bij de Tweede Kamer.

Reageer op dit artikel