nieuws

GGZ Friesland wil af van Wilhelmina-oord

regios

GGZ Friesland wil af van Wilhelmina-oord

Wilhelmina-oord in Sint Nicolaasga gaat in de verkoop. Eigenaar GGZ Friesland hoopt minimaal 1,5 miljoen euro te krijgen voor het monumentale rustoord, schrijft de Leeuwarder Courant.

Volgens makelaar Stefan Ensing van DTZ Zadelhoff is er al aardig wat belangstelling, onder meer uit de zorg-, recreatie- en de hotelhoek. De mogelijkheden om het complex naar eigen hand te zetten, zijn op dit moment vrij beperkt.

De bestemming ‘maatschappelijke doeleinden’ en de status als rijksmonument verhinderen al te fantasievolle veranderingen. Ensing spreekt met de gemeente Joure over mogelijkheden om de bestemming te verruimen.

Het hoofdgebouw met souterrain meet bijna 2.200 m2. De villa met de tuinmanswoning, het koetshuis, de kapschuur en de tuinkas liggen op een landgoed van 6,5 hectare. GGZ-patiënten verzorgen het onderhoud aan het park. De verkoop loopt via inschrijving, die eind februari 2016 afloopt.

Reageer op dit artikel