nieuws

Gemeenteraad stemt in met bestemmingsplan Bensdorp

regios

De herontwikkeling van de oude chocoladefabriek Bensdorp gaat een nieuwe fase in. De gemeenteraad van Bussum stemde op donderdag 12 november in met het nieuwe bestemmingsplan.

Gemeenteraad stemt in met bestemmingsplan Bensdorp

Raadsbreed was er lof voor het plan van Bouwbedrijf Noordersluis en LEVS architecten, niet alleen wat de uitstraling van het plan betreft maar ook voor het feit dat er een stevige component sociale woningbouw gerealiseerd wordt. Het plan, dat nu na tien jaar moeizame herontwikkeling gerealiseerd wordt, is een verrijking voor Bussum.

De raad is akkoord met het bestemmingsplan. De volgende stap is dat er nog dit jaar een bouwaanvraag ingediend gaat worden. De gemeente Bussum heeft acht weken de tijd om de aanvraag te verwerken. Naar verwachting kan er vanaf het tweede kwartaal van 2016 begonnen worden met de eerste werkzaamheden.

Bensdorp is een cacao- en chocoladefabriek die in 1840 door Gerard Bensdorp in Amsterdam werd opgericht. In 1866 kwam er in Bussum een tweede fabriek. De productie in Nederland werd in 1985 beëindigd en overgeheveld naar Frankrijk; de fabriek aan de Bussumse Herenstraat werd gesloten.

Reageer op dit artikel