nieuws

Eerste schop ombouw Hoekse Lijn

regios

Wethouder Pex Langenberg van Rotterdam heeft op het bouwterrein bij het Parkweg-viaduct in Schiedam 18 november de eerste schop in de grond gezet voor de ombouw van de Hoekse Lijn.

De komst van de nieuwe metrolijn betekent een economische impuls voor de regio. Het aangrenzende gebied kan zich ontwikkelingen op het gebied van wonen, werken en recreëren. De gemeenten Schiedam, Maassluis en Vlaardingen en Hoek van Holland worden nog beter bereikbaar; de nieuwe lijn biedt een goed alternatief voor de auto.

De 23 kilometer lange spoorlijn tussen Schiedam en Hoek van Holland wordt de komende jaren omgebouwd tot hoogwaardige metrolijn. Die krijgt twee nieuwe stations: Maassluis Steendijkpolder en Hoek van Holland Strand. De zeven bestaande stations worden omgebouwd en geheel vernieuwd.

Het voorbereidende werk dat nu is begonnen moet april 2017 klaar zijn, zodat direct daarna de grote ombouw van de lijn kan plaatsvinden. In vijf maanden – van april tot september 2017 – wordt de lijn in een keer omgebouwd tot metrolijn. De verlenging tot op het strand en het bijbehorende nieuwe station Hoek van Holland Strand zijn in 2018 klaar.

Reageer op dit artikel