nieuws

Den Haag begint duurzaamheidsonderzoek kantoren

regios

In navolging van het succesvolle duurzaamheidsonderzoek naar kantoren in Rotterdam en Utrecht start deze week een grootschalig onderzoek naar kantoorpanden in heel Den Haag.

Den Haag begint duurzaamheidsonderzoek kantoren

Net als in Rotterdam en Utrecht is het de bedoeling om van een derde van de kantorenvoorraad een beeld te krijgen van de stand van zaken op het gebied van duurzaamheid in de bedrijfsvoering. Ook instellingen uit het hoger onderwijs kunnen deelnemen. Het totale oppervlak aan kantorenvastgoed in Den Haag bedraagt ruim 1.000.000 m2. Het onderzoek wordt uitgevoerd door bbn adviseurs in opdracht van de gemeente Den Haag.

Deelnemers aan het onderzoek krijgen het komende half jaar hulp in het uitvoeren van een ‘BREEAM-NL In-Use’ self-assessment, onder andere door praktische werksessies, een telefonische helpdesk en thematische kennissessies en bijeenkomsten. In Amsterdam begint tegelijkertijd een zelfde onderzoek, zodat in juni 2016 een groot deel van de kantorenvoorraad van de vier grote steden (G4) in beeld is. De G4 nemen hiermee het initiatief om eigenaren en eindgebruikers van vastgoed te betrekken bij de landelijke en gemeentelijke duurzaamheidsdoelstellingen. Het initiatief past in de uitvoering van de afspraken van het SER Energieakkoord voor duurzame groei.

Reageer op dit artikel