nieuws

Creatieve broedplaats in centrum Dordrecht

regios

In Dordrecht aan Kromhout 118 is de transformatie begonnen van een 1.500 m2 groot voormalig kantoorpand van een groep particuliere beleggers naar bedrijfsverzamelgebouw voor ongeveer vijftig huurders.

Exploitant Villex zorgt voor het beheer van de werkplekken, ateliers en muziekstudio’s voor verschillende sectoren. De eerste huurders zullen zich begin 2016 vestigen in het Dordtse pand, dat de naam Het Gewest krijgt. De kelder van Kromhout 118 is al klaar voor gebruik. Villex biedt per direct de ruimtes in het souterrain aan op basis van vaste huur waarbij een opzegtermijn geldt van drie maanden.

Op de begane grond en eerste verdieping komen units in verschillende formaten en vormen, zoals kassen en chalets. Het gebouw wordt voorzien van een wifi-netwerk, vergaderruimtes en modern ingerichte relaxruimtes. Ook krijgt Het Gewest een ontvangsthal met bemande receptie, coffee-corner en een groene buitenplaats met onder andere picknicktafels.

Villex heeft tien van dergelijke centra in het land. De huur met de pandeigenaren in Dordrecht is voor vijf jaar aangegaan met een verlengingsoptie.

Reageer op dit artikel