nieuws

Corporatie dubt over KPN-gebouw Breda

regios

Woningcorporatie WonenBreburg verwacht in het voorjaar te kunnen zeggen wat er met het KPN-gebouw aan de Oude Vest in Breda gaat gebeuren.

Corporatie dubt over KPN-gebouw Breda

Dat meldt de Stem. ‘Door de nieuwe Woningwet verandert er zo veel voor corporaties, dat we moeten bezien wat we willen en kunnen’, zegt directeur Aline Zwierstra in het regionale dagblad. De nieuwe Woningwet legt onder meer beperkingen op voor investeringen in commercieel vastgoed zoals retail. ‘De vraag is of we het pand deels verkopen, of helemaal, of nog iets anders. Gegadigden zijn er wel, maar we willen nu eerst zelf bepalen wat we willen,’ aldus de corporatiedirecteur.

Het KPN-pand huisvest thans een aantal studenten, twee kunstenaars en enkele bedrijfjes met een huurcontract tot eind 2016. WonenBreburg kocht het gebouw om op de onderste etages winkels te maken met daarboven appartementen. Het gebouw zou onderdeel worden van het inmiddels afgeblazen retailproject Achter de Lange Stallen.

Reageer op dit artikel