nieuws

Campuscontract biedt omwonende onvoldoende garantie

regios

Een buurtbewoner van het nieuwe studentencomplex aan Donkvaart 17 in Breda eist aanvullende garanties dat er alleen studenten zullen wonen. Een campuscontract is daarvoor onvoldoende, schrijft BN/De Stem.

Campuscontract biedt omwonende onvoldoende garantie

In een rechtszaak, aangespannen door een omwonende, eiste advocaat Marcel Kuijk dinsdag 24 november voor de Bredase rechtbank dat ook in de omgevingsvergunning expliciet wordt opgenomen dat er uitsluitend studenten gehuisvest mogen worden. Dit om een verhoging van de parkeerdruk in de buurt te voorkomen.

Het studentencomplex bestaat uit 89 wooneenheden en veertien gemeenschappelijke ruimten en wordt sinds september 2015 bewoond. Het is gebouwd op het terrein van de voormalige glashandel Markendaal, tussen de Donkvaart en de Haagdijk. In juni 2014 kochten projectontwikkelaars Pakhuys Vastgoed en Vers! Vastgoed de glashandel.

Een vertegenwoordiger van de gemeente kon tijdens de zitting niet duidelijk maken in hoeverre de gemeente kan handhaven als blijkt dat er toch niet-studenten wonen. De projectontwikkelaar ziet liever niet dat de omgevingsvergunning wordt aangepast. ‘Je weet nooit wat er in de toekomst gebeurt. Omstandigheden kunnen veranderen’, aldus zijn advocaat in de krant.

De rechter doet binnen zes weken uitspraak.

Reageer op dit artikel