nieuws

Breeam-NL Very Good voor nieuwAmsterdam

regios

CBRE Global Investors heeft voor het herontwikkelingsproject van gebouw nieuwAmsterdam in Amsterdam-Zuidoost een Breeam-NL nieuwbouw oplevercertificaat Very Good behaald.

Breeam-NL Very Good voor nieuwAmsterdam

De herontwikkeling van het kantoorgebouw uit 1984 tot een multifunctionele locatie levert, samen met de hoogwaardige herinrichting van Plein Hoekenrode, een belangrijke bijdrage aan het hart van ArenA Poort gelegen aan het NS-station Bijlmer Arena. Deze locatie bestaat uit kantoren, horeca en een hotel met 250 kamers.

Het kantoorgedeelte van 34.000 m2 heeft het Very Good-oplevercertificaat behaald wegens het toepassen van energiezuinige, comfortverhogende installaties en sterk verbeterde isolatie en luchtdichtheid. In het bijzonder is er aandacht besteed aan de beperking van het waterverbruik en het toevoegen van ecologische waarde. Ook de goed bereikbare locatie draagt natuurlijk bij aan de behaalde score van 57,4 procent. Het project is met een bruto vloeroppervlakte van 42.000 m2 de tot nu toe grootste herontwikkeling die deze duurzaamheidsscore heeft weten te behalen.

Reageer op dit artikel