nieuws

Bouwvergunning voor woontoren in Gershwin-gebied

regios

Amsterdam heeft een bouwvergunning verleend voor een nieuwe woontoren op kavel 4 in Gershwin aan de Zuidas. Het project van AM en BPD krijgt 120 huurappartementen en 45 koopappartementen.

Bouwvergunning voor woontoren in Gershwin-gebied

Dat meldt Kenk Architecten, ontwerper van het gebouw. Behalve de woningen zijn er 500 m2 commerciële ruimte en 120 parkeerplaatsen voorzien. De toren van 70 meter hoog wordt omschreven als een ‘verbindend’ gebouw tussen de internationale kantoorarchitectuur en de Nederlandse woningbouw op de Zuidas.

De bouw van de woningen en de tweelaagse ondergrondse parkeergarage begint in het eerste kwartaal van 2016. Onderin de toren bevinden zich de huurwoningen en bovenin de koopwoningen, variërend van 60 m2 tot een 315 m2 groot ‘penthouse’ boven in de kroon. De woningen hebben extra hoge plafonds en maximale flexibiliteit door een open kolomstructuur.

Opdrachtgever is Zuidschans C.V., die bestaat uit AM en BPD. Syntrus Achmea Real Estate & Finance neemt de huurwoningen af. Waal Bouw is aangesteld als aannemer.

Reageer op dit artikel