nieuws

Begin transformatieproject SW2 TU Delft

regios

Afgelopen donderdag is de transformatie van een oud kantoorgebouw naar SW2, een studentencomplex met 665 studentenwoningen en 2.500 m2 commerciële voorzieningen op de campus van de TU Delft, begonnen.

Begin transformatieproject SW2 TU Delft

Onderdeel van de transformatie is de sloop van een beperkt deel van het kantoorgebouw waarbij op de vrijgekomen ruimte een toren van ruim 70 meter hoog zal verrijzen met daarin 504 zelfstandige studentenkamers. De rest van het voormalige kantoorgebouw zal worden verbouwd tot 109 onzelfstandige studentenkamers en 52 zelfstandige kamers bedoeld voor shortstay. De commerciële voorzieningen bestaan onder meer uit een Spar University supermarkt en meerdere horecavoorzieningen.

Leyten en Van Maren, die voor dit project zowel een ontwikkelcombinatie als de toekomstige beleggingscombinatie vormen, hebben voor de realisatie van de nieuwbouwtoren een overeenkomst gesloten met Smit’s Bouwbedrijf (SBB) en voor het transformatiedeel met Groenendijk PGN Bouw. Volgens planning zal het transformatiedeel in het derde kwartaal volgend jaar worden opgeleverd en de nieuwbouwtoren in de zomer van 2017. Bij oplevering zal Stichting Duwo alle studentenwoningen gaan verhuren en beheren.

Reageer op dit artikel