nieuws

BAM versterkt woningen aardbevingsgebied

regios

In opdracht van Centrum Veilig Wonen (CVW) begint BAM deze maand met het versterken van 29 woningen in het Groningse Loppersum.

BAM versterkt woningen aardbevingsgebied

De eengezinswoningen zijn eigendom van Woningstichting Wierden en Borgen en vergen extra veiligheid in verband met de door gaswinning geïnduceerde aardbevingen. Gelijktijdig met het bouwkundig versterken, voert BAM maatregelen uit om de woningen nul-op-de-meter (NOM) te maken. De woningen maken deel uit van de 1.650 corporatiewoningen die de komende maanden in de regio worden versterkt en verduurzaamd.

In Loppersum is de kans op de meeste en zwaarste bevingen het grootst. CVW laat hier in fases woningen bouwkundig versterken. Dat betekent dat de constructie van de woningen structureel sterker wordt en daarna beter bestand is tegen aardbevingen. Om gelijktijdig bij te kunnen dragen aan de verduurzaming is BAM gevraagd een versterkte NOM-woning te ontwikkelen voor de bestaande rijwoningen uit de jaren zestig.

Reageer op dit artikel