nieuws

Amsterdam besteedt stationslocatie in Noord aan

regios

Amsterdam begint 1 december een tender voor de kavel Stationslocatie (kavel 3N4) bij de beginhalte van de Noord-Zuidlijn in Noord.

Amsterdam besteedt stationslocatie in Noord aan

De gemeente zoekt een marktpartij voor de ontwikkeling van een gebouw van 23.500 m2 tot 34.000 m2 met een gemengd programma. Het bestemmingsplan staat vrijwel alle functies toe: wonen, hotel, kantoren, bedrijven, horeca, maatschap­pelijke voorzieningen, dienstverlening en culturele, sportieve en recreatieve voorzieningen.

Selectie gebeurt op basis van drie criteria: het programma, het bod op het optierecht en de energieprestatiecoëfficiënt. Op 1 december 2015 begint de selectieprocedure en staan de relevante stukken op Tenderned. De inschrijver met de beste totaalscore mag een optieovereenkomst sluiten met de gemeente Amsterdam. De winnaar wordt naar verwachting rond 1 april 2016 bekend en krijgt dan twaalf maanden om aan de plannen te werken. Binnen deze periode kan de partij het optierecht uitoefenen en de grond in erfpacht afnemen. Het begin van de bouw is gepland in het vierde kwartaal van 2017.

Het stationsgebied vormt het hart van centrumgebied Amsterdam-Noord. Het grenst aan Elzenhagen-Zuid waarvoor dit jaar de planstudiefase is begonnen.

Reageer op dit artikel