nieuws

Ymere realiseert 157 woningen Amsterdam-Oost

regios

In de Transvaalbuurt in Amsterdam-Oost heeft Ymere twee woonblokken gerealiseerd met 85 sociale huur- en 72 koopwoningen. Bij het ontwerp is veel aandacht besteed aan de geschiedenis van de omgeving.

Ymere realiseert 157 woningen Amsterdam-Oost
Amsterdam Tugelaweg

Dat laat Ymere weten. In totaal staan er vijf woonblokken langs de Tugelaweg die begin twintigste eeuw voor voornamelijk Joodse handwerklieden zijn gebouwd. De plannen voor de vernieuwing van de Tugelawegblokken zijn in nauwe samenwerking met de bewoners en het stadsdeel tot stand gekomen.

Mede op advies van Bureau Monumenten & Archeologie is gekozen voor de sloop en nieuwbouw van twee woonblokken en renovatie van de overige drie. Het architectonisch ontwerp van Architectenbureau M3H voor de nieuwbouw past naadloos bij de bestaande woonblokken. De nieuwe woongebouwen zijn ook als blok gebouwd, met een bakstenen gevel en bestaan uit vier verdiepingen met kap en dakkapellen.

Van de 85 sociale huurwoningen zijn er ongeveer 75 verhuurd aan bewoners die eerst in het gesloopte woonblok woonden. Zij wilden graag terugkeren in hun buurt. De nieuwe bewoners in de koopwoningen zijn vooral jonge starters uit Amsterdam. De mix van bewoners geeft de Transvaalbuurt een nieuwe dynamiek.

Reageer op dit artikel