nieuws

TBI realiseert 300 woningen Coolhaven Rotterdam

regios

TBI-ondernemingen Era Contour en J.P. van Eesteren gaan op de kop van de Coolhaven in Rotterdam ruim 300 woningen en 10.000 m2 aan commerciële ruimten realiseren.

TBI realiseert 300 woningen Coolhaven Rotterdam

Dat maakten de TBI-ontwikkel- en bouwdochter op 21 oktober bekend. Het project Little C wordt tussen nu en 2020 gerealiseerd. Kenmerken zijn de combinatie van stedelijke verdichting en wonen en werken in de luwte. Het stuk nieuw te realiseren Rotterdam ligt direct aan de Coolhaven, naast de Hogeschool Rotterdam en tegenover het Erasmus MC. De plek wordt ingericht naar de integrale gebiedsvisie Hoboken die kennis, wetenschap, kunst en cultuur samenbrengt en focust op prettige binnen- en buitenruimten, een sterke economie en prachtige parken.

In Little C komt een mix van appartementen, lofts, studio’s, daktuinen, ontmoetingspleinen, kantoren, werkplekken, ateliers, horeca en kleinschalige winkels. De architectuur krijgt een authentieke en industriële uitstraling, die doet denken aan The Village en Pearl District in wereldsteden als New York en Portland. De rand van de levendige buurt loopt over in een groen stadspark dat uitmondt in de Coolhaven. De binnenstad en andere Rotterdamse hotspots zoals het Museumpark en de Witte de Withstraat zijn dichtbij.

Inmiddels hebben meer dan 450 mensen zich opgegeven voor de eerste co-creatiesessies. Geïnteresseerden krijgen in oktober en november de gelegenheid mee te denken over de verdere ontwikkeling van de nieuwe plek. De ideeën worden meegenomen in de verdere uitwerking van Little C. De belangstellenden kunnen dan ook een virtuele tour maken. De verkoop van Little C begint naar verwachting voorjaar 2016, waarna volgens planning de bouw in het najaar van 2016 kan aanvangen.

Reageer op dit artikel