nieuws

Rotterdam komt met zelfbouwmakelaar en klusschool

regios

Rotterdam heeft sinds vrijdag een zelfbouwmakelaar voor vragen van mensen die hun droomwoning (laten) bouwen. Zo versterkt de gemeente de zelfbouw. Daarnaast is er een nieuwe klusschool in de Osseweistraat.

Rotterdam komt met zelfbouwmakelaar en klusschool

Een bekende Rotterdamse uitvinding en vorm van zelfbouw is het klushuis. Maar er zijn veel meer vormen van zelfbouw, zoals een voormalige school ombouwen naar woningen. De nieuwe klusschool staat op het binnenterrein aan Osseweistraat 35 en staat naast een gebouw dat momenteel wordt opgeknapt door de groep zelfbouwers die het heeft gekocht. De bedoeling is om de voormalige school aan de Osseweistraat door een zelfbouwgroep te laten transformeren naar gezinswoningen. Het binnenterrein zal na sloop van een andere school op dit terrein ook worden verbeterd.

De zelfbouwmakelaar, Nanke Hofstra, is gevestigd in het stadspromotiekantoor Rotterdam.info aan de Coolsingel. Divers en meer gebalanceerd aanbod, de zelfbouwmakelaar en de zelfbouwbalie zijn onderdelen van het Programma Zelfbouw Rotterdam van de gemeente. Het programma stelt als doel dat in 2018 10 procent van de nieuwbouwwoningen in Rotterdam wordt gerealiseerd door zelfbouw. Afgelopen week is een groepskavel aan de Stampioenstraat in Feijenoord in de verkoop gegaan. Eind oktober 2015 gaan ook 25 vrije woningbouwkavels in de verkoop aan de Van Ballegooijsingel in Hillegersberg.

Reageer op dit artikel