nieuws

Rotterdam in top-vijf steden Lonely Planet

regios

De internationale faam van Rotterdam groeit. Na de achtste plaats in de Rough Guide in 2014 heeft de Maasstad zich nu geschaard bij de vijf aantrekkelijkste wereldsteden volgens Lonely Planet.

Rotterdam in top-vijf steden Lonely Planet
Markthal Rotterdam

De tweede stad van Nederland dankt zijn klassering – vóór bijvoorbeeld Manchester (acht) en Rome (tien), maar achter Dublin (drie) – aan onder meer de Markthal, De Rotterdam, broedplaats Station Hofplein, gebiedsontwikkeling Overblaak en de Koopgoot. In 2016 heeft de stad nog meer in petto voor de reiziger, constateert Lonely Planet. Dan opent Museum Rotterdam in het Timmerhuis naar een ontwerp van Rem Koolhaas en komt er een Eurostar-verbinding tussen Amsterdam en Londen, met station Rotterdam Centraal als stopplaats.

De reisgidsenuitgever bedient zich van superlatieven om de sfeer in de Maasstad te beschrijven. ‘De talrijke initiatieven, de veelheid aan vernieuwingsprojecten en het opwindende culinaire en nachtleven maken Rotterdam tot een van de Europese steden waar het meest gebeurt. Nederlands opwindende tweede stad heeft een diverse, multi-etnische gemeenschap en een fascinerende maritieme traditie rondom Europa’s drukste haven.’

Reageer op dit artikel