nieuws

Provast herontwikkelt Hobaho-gebied Lisse

regios

Ontwikkelaar Provast heeft op 27 oktober met de gemeente Lisse een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor de herontwikkeling van een deel van het centrum.

In het Hobaho-gebied komen 136 woningen. Het plan bestaat uit 39 eengezinswoningen, 46 sociale huurwoningen, 24 vrije-sectorappartementen en 27 zorgwoningen. Door hergebruik van bestaande elementen wordt gerefereerd aan de geschiedenis van de plek. Hiermee ontstaat een verbinding tussen oud en nieuw en krijgt Lisse er een waardevol centrumgebied bij. Soeters van Eldonk Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp. Volgens planning zullen al in het tweede kwartaal van 2016 de eerste bouwactiviteiten zichtbaar worden. De ontwikkeling van het gehele gebied zal circa twee jaar in beslag nemen. Met het project is een investeringsvolume van 27 miljoen euro gemoeid.

Reageer op dit artikel