nieuws

Praxis haalt bakzeil met verzet tegen Bauhaus Hengelo

regios

De Duitse keten van bouwcentra Bauhaus mag een vestiging openen in Hengelo. Dat heeft de Raad van State bepaald in een zaak die doe-het-zelfketen Praxis had aangespannen tegen de gemeente.

Praxis haalt bakzeil met verzet tegen Bauhaus Hengelo

Dat Bauhaus het bouwvlak voor zijn beoogde Hengelose vestiging in een nieuw plan heeft verhoogd van 11.000 m2 naar 14.500 m2 doet er voor de Raad van State niet toe. De ruimte voor een bouwmarkt en een tuincentrum wordt met de inwerkingtreding van het nieuwe bestemmingsplan verlaagd van 21.000 m2 naar 15.500 m2 en aan de toegelaten functies verandert niets.

Het is de tweede keer in korte tijd dat Praxis aan het kortste eind trekt. In september verwierp de Raad van State al een bezwaar tegen de komst van een Bauhaus-vestiging op bedrijventerrein Veegtes bij winkelcentrum ’t Tref in Venlo.

Reageer op dit artikel