nieuws

Portaal opent grootste zonnecentrale Leiden

regios

Bedrijfsverzamelgebouw Nieuwe Energie opent op 20 oktober de grootste zonnecentrale van Leiden. Dat meldt eigenaar Portaal.

Portaal opent grootste zonnecentrale Leiden

De woningcorporatie wil hiermee een belangrijke bijdrage leveren aan een duurzaam Leiden. Het dak van Nieuwe Energie aan de Derde Binnenvestgracht krijgt bijna 300 zonnepanelen met een vermogen van 75 kWp. De zonnecentrale is een initiatief van EnergiekLeiden en woningcorporatie Portaal. Rooftop Energy bouwt, financiert en exploiteert de zonnecentrale en levert de zonnestroom aan de Nieuwe Energie.

Nieuwe Energie is gevestigd in een herontwikkelde voormalige spinnerij van de textielfabriek Clos & Leembruggen. Die ligt pal naast het energiebedrijf van E-on dat Leiden al 150 jaar van energie voorziet. Nieuwe Energie omvat 5.300 m2 kantoorruimte, vier vergaderzalen en een restaurant gerund door ROC-studenten. Er zijn ruim 65 bedrijven en zzp’ers uit de media en creatieve sector gevestigd. Huurders zijn onder meer het Leidsch Dagblad en eigenaar Portaal.

Reageer op dit artikel