nieuws

Overeenkomst woningbouwplan Leerdam

regios

Woensdag 28 oktober is de overeenkomst voor de herontwikkeling aan de Eksterlaan getekend door de gemeente Leerdam en ABB Bouwgroep.

Overeenkomst woningbouwplan Leerdam

Het braakliggende terrein zuidelijk van het Heerenlanden College is klaar voor een nieuwe bestemming. Ontwikkelaar en bouwer ABB Bouwgroep uit Sliedrecht, realiseert hier vijftien eengezinswoningen.

Na de verbouwing van het Heerenlanden College is een perceel grond aan de Eksterlaan terug in eigendom gekomen van de gemeente en beschikbaar gesteld voor herontwikkeling. Besloten is om het perceel, dat op loopafstand van het centrum ligt, via een aanbesteding in de markt te zetten voor woningbouw. In het voorjaar van 2015 heeft ABB Ontwikkeling deze aanbesteding gewonnen met haar plan ‘Meesterlaan’. In de overeenkomst zijn naast financiële bepalingen ook afspraken vastgelegd over de stedenbouwkundige voorwaarden, parkeren, het beperken van overlast en de taakverdeling.

Reageer op dit artikel