nieuws

NAM overweegt aankoop horecabedrijf Melkema

regios

De NAM overweegt de zwaar beschadigde Plaats Melkema in Huizinge aan te kopen, schrijft het Dagblad van het Noorden.

NAM overweegt aankoop horecabedrijf Melkema

Binnenkort wordt het beeldbepalende horecapand in het hart van het aardbevingsgebied getaxeerd. Het bedrijf is om veiligheidsredenen gesloten. Aankoop en bouwkundige versterking van het zwaar beschadigde en gedupeerde bedrijf is volgens een woordvoerder van de NAM een van de scenario’s die op dit moment worden overwogen.

Het horecabedrijf van horeca-ondernemer Wessel Zijp is gevestigd in een zogeheten kop-hals-romp-boerderij die in 2012 bij een aardbeving zwaar beschadigd raakte. Zijp hoopt voor het einde van het jaar de verkoop van zijn bedrijf aan de NAM af te ronden.

Een woordvoerder van de NAM stelt in de krant dat bij bouwkundige versterking de onderneming in het betreffende pand economisch levensvatbaar moet zijn. Dat aspect wordt volgens hem meegenomen in de taxatie. Ondernemer Zijp ontvangt van de NAM een vergoeding voor de verplichte sluiting van zijn bedrijf.

Reageer op dit artikel