nieuws

Kasteellandgoed Rijnhuizen in de verkoop

regios

Vanaf november kunnen geïnteresseerden zich inschrijven met hun bod voor kasteellandgoed Rijnhuizen in Nieuwegein. De verkoop wordt behartigd door Christie’s International Real Estate.

Kasteellandgoed Rijnhuizen in de verkoop

Het betreft ruim vijf hectare eigen grond met daarop een monumentaal kasteel, een tweetal koetshuizen, een theehuis en een tuinschuur. De opstallen zijn in totaal 2.300 m2 groot. Tot voor kort was het landgoed in gebruik bij het Dutch Institute for Fundamental Energy Research (DIFFER).

Momenteel wordt naar een nieuwe eigenaar gezocht, waarbij zowel op de zakelijke als particuliere markt wordt gemikt. ‘Voor Landgoed Rijnhuizen verwachten we een gezonde belangstelling van zowel internationale als Nederlandse kopers’, aldus Leslie de Ruiter, managing director van Christie’s. De eerste Aziatische belangstellenden hebben zich reeds gemeld.

Onlangs verkocht Christie’s nog een huis in Vinkeveen van 10 miljoen euro aan een Chinese koper en een historisch pand aan de Herengracht in Amsterdam voor een recordprijs van  6,7 miljoen euro aan de Turkse miljardair Erman Ilicak. Zelfs de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan maakte zich nog zorgen over deze laatste transactie.

‘Dat buitenlandse kopers zich melden voor een uniek kasteellandgoed als dit op drie kwartier van Schiphol, is natuurlijk onderdeel van een vrije markt. Maar ook Nederlandse belangstellenden worden van harte uitgenodigd een bod uit te brengen’, aldus De Ruiter. Op zaterdag 14 november en donderdag 19 november vinden de kijkdagen plaats. Het landgoed leent zich zowel voor zakelijk als particulier gebruik of een combinatie daarvan.

Reageer op dit artikel