nieuws

Jongerenwoningen op EnCeHa-terrein Groningen

regios

Van Omme & De Groot Projectontwikkelaars en Bouwers heeft het EnCeHa-terrein in Groningen gekocht van ING Bank. De ontwikkelaar gaat er woningen realiseren.

Jongerenwoningen op EnCeHa-terrein Groningen

Met ING Bank – hypotheekhouder van de grondpositie – heeft de ontwikkelaar een koopovereenkomst gesloten, die onlangs door de voorzieningenrechter is bekrachtigd. Het EnCeHa-terrein is een 2,5 hectare braakliggend stuk grond aan de rand van de Zeeheldenbuurt te Groningen. Van Omme & De Groot wil hier naar ontwerp van AAS Architecten uit Groningen een gevarieerd woongebied realiseren voor studenten,  jongeren en starters op de woningmarkt. Hoewel woningen er komen, zegt de ontwikkelaar niet in het persbericht. Van Omme & De Groot was niet bereikbaar voor commentaar.

Met de ontwikkeling van het EnCeHa-terrein zegt Van Omme & De Groot een actieve bijdrage te leveren aan het urgente vraagstuk van studenten- en jongerenhuisvesting in Groningen. ‘We zien een blijvende vraag naar kwalitatief hoogwaardige huisvesting in Groningen. Het EnCeHa-terrein ligt op een uitstekende plek, strategisch tussen de binnenstad en diverse onderwijsinstellingen. De omvang van het terrein en de ligging langs het Hoendiep maken het mogelijk om hier een aantrekkelijk woongebied met een sterke eigen identiteit te ontwikkelen’, aldus Marco Dijkshoorn van Van Omme & De Groot.

Reageer op dit artikel