nieuws

HSB neemt ontwikkeling Blok 4 over van Alliantie

regios

HSB neemt van corporatie de Alliantie de ontwikkeling en realisatie over van 125 appartementen in Blok 4 van de Theo Koomenbuurt op het Zeeburgereiland in Amsterdam.

HSB neemt ontwikkeling Blok 4 over van Alliantie

Dat maakten de partijen 30 oktober bekend. De ontwikkeling Blok 4 omvat 65 koopappartementen, 60 sociale huurwoningen voor de Alliantie, een garage met 106 parkeerplaatsen en een bedrijfsruimte. De verkoop van de koopappartementen begint in het eerste kwartaal van 2016. De bouw moet in het tweede kwartaal van 2016 beginnen, zodat de eerste bewoners het project eind 2017 kunnen betrekken. Het ontwerp van Blok 4 is van Architectuurcentrale Thijs Asselbergs.

HSB had al een deel van het koopprogramma en risico van project Zeeburgereiland overgenomen. De ontwikkelende bouwer heeft blok 3 met 106 appartementen en een parkeergarage met twintig parkeerplaatsen volledig verkocht en in aanbouw. Ook heeft HSB blok 8 met 35 middeldure huurappartementen in aanbouw. Daarmee komt het totale aandeel van HSB op 266 woningen en 126 parkeerplaatsen.

De Alliantie maakte in 2014 afspraken met de gemeente Amsterdam over de ontwikkeling en bouw van 650 woningen (bijna 50.000 m2) in de Theo Koomenbuurt. Voorwaarde was een snelle realisatie. De Alliantie zocht marktpartijen en vond onder meer HSB.

Reageer op dit artikel