nieuws

Eerste paal eerste Hornbach in Amsterdam

regios

Donderdag 29 oktober wordt de eerste paal geslagen van de nieuwe Hornbach-vestiging in Amsterdam-Sloterdijk aan Berchvliet 16/Sierenborch.

Eerste paal eerste Hornbach in Amsterdam

De winkel in Amsterdam wordt het vlaggenschip van Hornbach in Nederland. Bijzonder is dat de 14.000 m2 grote bouwmarkt en tuincentrum op de eerste verdieping ligt en over de Berchvliet heen wordt gebouwd, met eronder en aan weerszijden op de begane grond plaats voor het parkeren van 472 auto’s. Naast de winkel komt een drive-in van 3.700 m2, waar kleinere bouwbedrijven of particulieren met de auto of bus in kunnen rijden om hun aangekochte materialen in te laden.

BAM Bouw en Techniek regio Noordwest zal deze nieuwe vestiging realiseren, waarbij het integrale werken van BAM duidelijk zichtbaar is, doordat de paalfundering door BAM Speciale Technieken wordt uitgevoerd, het grondwerk en alle bestratingen door BAM Infra en de sprinkler- en brandmeldinstallaties door BAM Bouw en Techniek Fire Protection.

Hornbach heeft lang gezocht naar de juiste plek voor de eerste vestiging in Amsterdam en heeft die in Sloterdijk gevonden. Recent is de tiende vestiging in Geleen geopend en de winkel in Best opent op 4 november; in maart 2017 zal deze twaalfde Hornbach in Nederland de deuren openen. Met deze vestiging van Hornbach in Amsterdam worden in totaal ongeveer 300 nieuwe arbeidsplaatsen gecreëerd. Voor het aantrekken van nieuwe medewerkers werkt Hornbach samen met het Werkpunt Amsterdam Nieuw-West.

Het familiebedrijf bestaat al 130 jaar en is sinds 1993 beursgenoteerd met een omzet van ruim 3,2 miljard euro. Hornbach heeft inmiddels ruim 160 winkels in Duitsland, Zweden, Oostenrijk, Zwitserland, Roemenië, Luxemburg, Tsjechië, Slowakije en Nederland, met uitbreidingsplannen voor zeker nog tien winkels.

Reageer op dit artikel