nieuws

Den Haag investeert in binnenstad

regios

Den Haag gaat investeren in de buitenruimte van de binnenstad. Ook wil het college een Museumkwartier aan en rond het Lange Voorhout. Dat is vastgelegd in de herziene Binnenstadsagende 2015-2018.

Den Haag investeert in binnenstad

In 2015 zullen naar verwachting 31 tot 32 miljoen bezoekers de Haagse binnenstad bezoeken. Dat is bijna net zoveel als in het topjaar 2010. Marktpartijen en de gemeente dragen met investeringen in winkelgebieden, woningen en parkeervoorzieningen bij aan de aantrekkingskracht van het gebied. Om ervoor te zorgen dat de binnenstad ook in de toekomst mooi, veilig en bereikbaar blijft zijn extra inspanningen nodig. Het college heeft hiervoor ambities geformuleerd en gaat daaraan samen met ondernemers, inwoners en andere betrokkenen invulling geven.

Den Haag heeft met de plannen voor realisatie van een Museumkwartier aan en rond het Lange Voorhout een grote kans om een internationaal concurrerend toeristisch aanbod te realiseren. De kern van dit plan is het verplaatsen en uitbreiden van het Eschermuseum en de realisatie van een Delfts Blauwmuseum in het vrijkomende paleis. Dit plan kan het bestaande aanbod aan musea en attracties in de binnenstad verder versterken. Ook zijn er goede mogelijkheden om de omliggende winkelgebieden Denneweg en Plein en omgeving verder te versterken. Een plan voor het Museumkwartier wordt momenteel uitgewerkt.

Reageer op dit artikel