nieuws

Breevast pakt leegstand Nijmeegse Molenpoort aan

regios

Volgens de beheerder van de Nijmeegse Molenpoortpassage investeert eigenaar Breevast volop in de upgrading van het winkelcentrum om de leegstand van 8 procent verder terug te brengen.

Breevast pakt leegstand Nijmeegse Molenpoort aan

Zo worden de ingangen aan de Molenstraat en Ziekerstraat verfraaid. Verder gaat de winkelcentrumbeheerder de leegstand met meer service te lijf. Hoeveel Breevast precies investeert in het 13.000 m2 omvattende winkelcentrum kan beheerder Robin Cremers van DRM Vastgoedmanagement niet zeggen. Maar het zou om een hoog bedrag gaan.

Cremers reageert op berichten vorige maand in De Gelderlander en Vastgoedmarkt over de zorgen in de plaatselijke politiek over de leegstand in de Molenpoortpassage. De leegstand in het overdekte winkelcentrum, dat middenin de Nijmeegse binnenstad ligt, bedraagt ongeveer 8 procent. Dat is volgens Cremers uiteraard teveel, maar ‘zeker niet exceptioneel veel’ voor een overdekt winkelcentrum.

In de uit 1973 daterende Molenpoortpassage, die in 1999 en 2000 een flinke opknapbeurt kreeg, staan momenteel vijf van de 55 units leeg met een totaal metrage van ongeveer 1.200 m2. Voor een unit van 160 m2 is recentelijk een nieuwe huurder gevonden, de lokale kinderschoenenzaak Palau die van de Van Welderenstraat zal verhuizen naar De Molenpoortpassage. Verder zijn met vier andere retailers gesprekken gaande over vestiging.

Pleidooien in de Nijmeegse politiek voor een markthal in de Molenpoortpassage, bestemd voor kleine bedrijven, startende winkeliers, lokale producenten en handelaren in levensmiddelen en handgemaakte producten als kleding en accessoires, zijn volgens Cremers onderzocht maar ‘onrealistisch en te duur’ bevonden.

Volgens Cremers is de huidige leegstand mede ontstaan doordat er geruime tijd sprake was van dat Mediamarkt een grote vestiging zou openen van tussen de 4.000 en 5.000 m2. In verband daarmee is een tijd lang niet actief gezocht naar nieuwe huurders. Een jaar geleden liepen de onderhandelingen echter definitief stuk en is de werving weer ter hand genomen.

Reageer op dit artikel