nieuws

Bouw 144 woningen Zeeburgereiland begonnen

regios

Lingotto en de Alliantie melden het begin van de bouw van blok 1 op Zeeburgereiland. Het bestaat uit twee woontorens met 144 woningen en een ondergrondse parkeergarage met 82 plaatsen.

Bouw 144 woningen Zeeburgereiland begonnen

Woontoren Akropolis met 88 woningen wordt door de Alliantie verhuurd als sociale en middensegment huurappartementen aan 55-plussers van de Vereniging Akropolis. Toren De Generaal met 56 woningen heeft Lingotto verkocht aan Vesteda. Het woningfonds verhuurt de marktwoningen in het middensegment.

UBA Bouw Uithoorn is gecontracteerd als aannemer voor het werk. Het ontwerp is van architectenbureau Studioninedots te Amsterdam. De locatie op Zeeburgereiland naast de Schellingwouderbrug vraagt volgens ontwikkelaars om een groots gebaar. Komend vanuit Amsterdam-Noord markeert vooral de hoogste van de twee torens de entree van het eiland. Het project speelt volgens hen in op het grote tekort aan betaalbare huurwoningen voor de een- en tweepersoonshuishoudens in Amsterdam.

De Sportheldenbuurt, waarvan dit blok de hoeksteen vormt, wordt een levendige en diverse wijk met appartementen en stadshuizen, maar biedt ook ruimte aan scholen, kleine bedrijven en andere voorzieningen. Het Zeeburgereiland is voorlopig een van de laatste grote ontwikkellocaties binnen de ring van Amsterdam. Het ligt aan de oostkant van de stad en is de schakel tussen IJburg, stadsdeel Noord en het centrum. Het wordt nu een nieuw stedelijk gebied met 5.000 woningen, bedrijven en (recreatieve) voorzieningen.

Reageer op dit artikel