nieuws

Bedrijventerrein Poeldijk krijgt 16.000 zonnepanelen

regios

Bedrijventerrein ABC Westland Agri & Food in Poeldijk krijgt in 2016 16.000 zonnepanelen op de daken en wordt daarmee het duurzaamste bedrijventerrein van Nederland.

Bedrijventerrein Poeldijk krijgt 16.000 zonnepanelen

Dat meldt ABC Westland Beheer. Het terrein wordt na de installatie in 2016 ook de grootste producent van zonne-energie in Zuid-Holland. Volgens directeur Herwi Rijsdijk is de installatie van de zonnepanelen een verbreding van het duurzaamheidsbeleid. ‘Daarmee spelen we in op de eis van de internationale supermarkten voor verlaging van de CO2-afdruk van groenten en fruit. In Poeldijk worden nieuwe bedrijfspanden op het terrein al jaren gebouwd met een hoge RC-waarde en LED-verlichting en wordt de restwarmte vanuit de koelinstallaties gebruikt voor het verwarmen van kantoren.’

De 16.000 zonnepanelen van elk 260 Wattpiek zorgen gezamenlijk voor een totale duurzame energieopbrengst van 4 miljoen kWh per jaar. Hiermee wordt 40 procent van het totale elektriciteitsverbruik van de verhuurde bedrijfspanden duurzaam opgewekt. Dat staat gelijk aan de energiebehoefte van ruim 1.000 huishoudens. Tegelijkertijd wordt hierdoor de CO2-uitstoot per jaar verminderd met ongeveer 2 miljoen kilo. Het grootschalige project is economisch haalbaar door de SDE+ subsidiebeschikking die ABC Westland Beheer heeft ontvangen. De montage van de zonnepanelen begint in januari 2016 en zal in mei 2016 zijn afgerond.

Reageer op dit artikel